Reglement m.b.t. deelname aan de driejaarlijkse prijs 'Hubertus Goltzius' van het Genootschap

 

1. Het Koninklijk Belgisch Genootschap voor Numismatiek, v.z.w. onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning, heeft een driejaarlijkse prijs in het leven geroepen met de naam "Prijs Hubertus Goltzius". Hij wordt uitgereikt op het driejaarlijks symposium georganiseerd door het Genootschap.

2. Deze prijs wordt toegekend aan een onderzoeker die zijn of haar werk heeft gewijd aan de numismatiek, in de breedst mogelijke betekenis (munten, penningen, rekenmunten, méreaux, muntgewichten, munttechnieken, enz.), m.b.t. de Zuidelijke Nederlanden, tussen de 5de en de 21ste eeuw, om zijn of haar werk te bekronen.

3. De jury belast met de toekenning van de Goltziusprijsis samengesteld uit de directeurs van het Belgisch Tijdschrift voor Numismatiek en Zegelkunde en de leden van het Bestuur van het Koninklijk Belgisch Genootschap voor Numismatiek. Deze jury kan, in uitzonderlijke gevallen, een beroep doen op een gerenommeerde specialist op het gebied van de behandelde onderwerpen. De beslissing van de jury is onherroepelijk. De jury is niet verplicht de prijs toe te kennen.

4. De prijs bedraagt € 2.000 en wordt uitgereikt in de vorm van een geldbedrag.

5. Het KBGN reikt de laureaat een op naam gegraveerde medaille uit, speciaal voor de Goltziusprijs gecreëerd door Marit Hartman.

6. Elk geschil betreffende de interpretatie of toepassing van dit reglement behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van het Bestuur van het Genootschap.

 

 

Fermer Sluiten Close
 

©  KBGN-SRNB, 2008-2021