Home

Wie zijn we ? Activiteiten Publicaties Contact

 

BIJEENKOMSTEN

Het genootschap houdt bijeenkomsten met voordrachten, in principe elke derde zaterdagnamiddag van de maand, in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel (Keizerslaan 4, ingang langs de Kunstberg).  Uitzonderingen zijn :

  • de maanden april en juli tot en met september, wanneer er geen vergaderingen zijn
  • de maand maart, waarin de Algemene Vergadering doorgaat in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel op de tweede i.p.v. de derde zaterdag
  • de maand juni, wanneer we een Algemene Vergadering houden in een provinciestad, afgewisseld in Vlaanderen en Wallonië

Indien u geďnteresseerd bent in het programma met de voordrachten voor het lopend seizoen (van oktober 2023 tot juni 2024), klik dan hier.

Indien u geďnteresseerd bent in de verslagen van de vergaderingen sinds oktober 2004 of in de akten van het colloquium Belgian Numismatics in Perspective, georganiseerd op 21 mei 2016 n.a.v. onze 175ste verjaardag, klik dan hier.

 

PRIJZEN

Ons genootschap reikt ook een vierjaarlijkse prijs uit ter bekroning van een oorspronkelijke en onuitgegeven wetenschappelijke studie m.b.t. de numismatiek of de zegelkunde.  De eerstvolgende prijs zal worden toegekend in 2022, en de waarde ervan bedraagt € 2.000.  Indien u het reglement voor deelname wenst in te zien, klik dan hier.

Ons genootschap reikt ook een driejaarlijkse prijs 'Hubertus Goltzius' uit ter bekroning van een oorspronkelijke en onuitgegeven wetenschappelijke studie m.b.t. de numismatiek van onze gewesten van de 5de tot de 21ste eeuw.  De eerstvolgende prijs zal worden toegekend in 2022, en de waarde ervan bedraagt € 2.000.  Indien u het reglement voor deelname wenst in te zien, klik dan hier.

 

©  KBGN-SRNB, 2008-2021